Två delad pannacotta

 
 
Tvådelad pannacotta som vi åt i fredags, med chokladpannacotta i botten. Mums mums!! 
Vanligpannacotta och pannacotta med mjölkchoklad. Här är receptet. 
 
Två delad pannacotta 
4 pers 
 
5 dl grädde
2 gelatinblad
1 vaniljstång
½ dl socker
ca 75 gram mjölkchoklad 
 
Gör så här: 
Blötlägg gelatinbladet i lite kallt vatten. 
Häll upp grädden i en kastrull, tillsätt socker. 
Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner frö och vanlijstången i grädden.
Koka upp, låt det sedan sjuda i ca 15 minuter under lock. 
Krama ur gelatinbladet och lägg ner det i grädden. 
Låt det smälta. Rör om. 
Häll upp hälften av gräddblandningen i en skål. 
Hacka chokladen och låt den smälta i kastrullen med den resterande grädden. 
Häll upp i små portionsformar, börja med chokladpannacottan. Låt det svalna. 
Häll sedan över den "vita" ljusa pannacottan. 
Ställ pannacottan i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0