Två delad pannacotta
Tvådelad pannacotta som vi åt i fredags, med chokladpannacotta i botten. Mums mums!!
Vanligpannacotta och pannacotta med mjölkchoklad. Här är receptet.
Två delad pannacotta
4 pers
5 dl grädde
2 gelatinblad
1 vaniljstång
½ dl socker
ca 75 gram mjölkchoklad
1 vaniljstång
½ dl socker
ca 75 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i lite kallt vatten.
Häll upp grädden i en kastrull, tillsätt socker.
Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner frö och vanlijstången i grädden.
Koka upp, låt det sedan sjuda i ca 15 minuter under lock.
Krama ur gelatinbladet och lägg ner det i grädden.
Låt det smälta. Rör om.
Häll upp hälften av gräddblandningen i en skål.
Hacka chokladen och låt den smälta i kastrullen med den resterande grädden.
Häll upp i små portionsformar, börja med chokladpannacottan. Låt det svalna.
Häll sedan över den "vita" ljusa pannacottan.
Ställ pannacottan i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
Kommentarer
Trackback