Jordgubbsnittar med mandel och pärlsocker

 
Dessa småkakor tog snabbt slut här hemma, vilket måste vara ett tecken på att kakorna var goda ??!! 
Tog lite inspiration från ett recept som jag hittade på Allt om mat och gjorde en egen variant. 
 
Jordgubbssnittar 
 
250 gram smör, rumsvarmt 
1,5 dl strösocker 
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker 
7 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
 
1 dl jordgubbssylt 
ca 1 dl mandelspån
0,5 dl pärlsocker 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Vispa smör och socker poröst med hjälp av en elvisp. 
Blanda ner äggen, ett i taget. 
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål innan du blandar ner det i den andra skålen. 
Knåda inte degen för länge, utan arbeta snabbt ihop alla ingredienserna. 
Dela degen i 4 delar och rulla till längder på ca 30 cm. 
Lägg längderna på en bakplåtsklädd plåt. 
Gör en fördjupning i varje längd med hjälp av ett finger. 
Fyll med sylt. 
Grädda i ca 10 minuter. 
Strö över mandelspån och pärlsocker. 
Låt dem svalna något innan du skär längden i bitar. 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0