Solskensbullar
Det bakades här hemma i söndags och det blev bl.a. solskensbullar/solbullar.
Så himla goda.
Solskensbullar/Solbullar
150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
14 dl vetemjöl
Marsankräm
ca 50 gram smör
strösocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölk, värm till 37 grader.
Ta hjälp av en stektermometer .
Har du ingen stektermometer så känn med ditt finger. Det ska bli fingervarmt.
Ta fram hushållsmaskinen.
Smula ner jästen i en bunke, häll ner mjölken.
Vispa till jästen löst sig.
Blanda ner strösocker, vaniljsocker och kardemumma.
Häll sen ner mjölet, lite i taget under omrörning.
Degen ska bli smidig och släppa från kanterna.
Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Ta ut degen på ett mjölet arbetsyta.
Arbeta degen smidig.
Rulla ca 25 runda bullar.
Blanda marsankrämen enligt anvisningar på paketet.
Gör en grop i varje bulle med hjälp av din tumme.
Fyll med vaniljkräm.
Låt bullarna jästa under handduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp ett ägg i ett glas.
Pensla bullarna med ägget.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
Smält smöret.
Pensla bullarna med det smälta smöret.
Strö över strösocker.
Låt bullarna svalna på ett galler.
Kommentarer
Trackback