Solskensbullar

 
 
Det bakades här hemma i söndags och det blev bl.a. solskensbullar/solbullar. 
Så himla goda.
 
Solskensbullar/Solbullar
 
150 gram smör 
5 dl mjölk 
50 gram jäst 
1 tsk vaniljsocker 
1,5 dl strösocker 
1 tsk kardemumma 
14 dl vetemjöl 
 
Marsankräm 
 
ca 50 gram smör 
strösocker
 
 
Gör så här: 
Smält smöret i en kastrull. 
Häll i mjölk, värm till 37 grader. 
Ta hjälp av en stektermometer .
Har du ingen stektermometer så känn med ditt finger. Det ska bli fingervarmt. 
Ta fram hushållsmaskinen. 
Smula ner jästen i en bunke, häll ner mjölken.
Vispa till jästen löst sig. 
Blanda ner strösocker, vaniljsocker och kardemumma. 
Häll sen ner mjölet, lite i taget under omrörning. 
Degen ska bli smidig och släppa från kanterna. 
Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter. 
Ta ut degen på ett mjölet arbetsyta.
Arbeta degen smidig. 
Rulla ca 25 runda bullar. 
Blanda marsankrämen enligt anvisningar på paketet.
Gör en grop i varje bulle med hjälp av din tumme. 
Fyll med vaniljkräm. 
Låt bullarna jästa under handduk i 40 minuter. 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Vispa upp ett ägg i ett glas. 
Pensla bullarna med ägget. 
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter. 
Smält smöret. 
Pensla bullarna med det smälta smöret. 
Strö över strösocker. 
Låt bullarna svalna på ett galler. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0