Kalv Wellington
I fredags blev det Kalv Wellington med svampfyllning, mums mums mums !!! Tanken var att köra den "vanliga" Biff Wellington med Oxfilé. Men det blev kalvkött och det blev så otroligt gott!
Kalv Wellington
2 personer
500 gram kalvrulle / kalvinnanlår / oxfile
1 paket smördeg på rulle, (kyldisken)
1 st ägg
250 gram champinjoner
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
smör till stekning
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Putsa köttet. Salta och peppra.
Bryn hastigt köttet i en stekpanna med lite smör.
Lägg köttet åt sidan och låt det svalna.
Tvätta och hacka svampen i små bitar. Skala och finhacka löken.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek svampen tillsammans med löken.
Skala vitlöksklyftorna och pressa ner i stekpannan. Rör om.
Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Lägg svampfyllning i mitten på smördegen. (Halva satsen av svampen)
Lägg köttet ovanpå. Lägg resterande av svampen på köttet.
Pensla smördegen runt köttet med ett uppvispat ägg.
Vik ena delen av smördegen över köttet, rulla ihop. Skär bort överflödig deg.
Knyp ihop degen. Skär små sneda snitt i smördegen.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
In i ugnen i ca 30 minuter.
Låt köttet vila i 15 minuter innan du skär upp köttet för servering.
Kommentarer
Trackback