Köttfärs med sting
Igår gjorde jag ett försöka med att skrämma bort min förkylning som är på G att bryta ut BIG TIME. Och rensningen är fortfarande igång, ännu fler konservburkar att använda och mängder med grönsaker.
Gårdagensmiddag blev köttfärs med lite extra sting.
Köttfärs med sting
ca 3-4 pers
500 gram nötfärs
1 st gul lök
1 st gul paprika
1 st burk skivade champinjoner á 290 gram
1 st burk vita bönor i tomatsås
1 st burk majs á 150 gram
500 gram krossade tomater
2 dl vispgrädde
1 msk tomatpure
1,5 tsk sambal oelek
0,5 msk kalvfond
6 st vitlöksklyftor, skivade
salt, svartpeppar, chilipulver
Gör så här:
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken.
Lägg i färsen när löken börjar bli mjuk.
Stek färsen och krydda med salt och svartpeppar.
Häll i krossade tomater och vispgrädde, låt det koka upp.
Tillsätt tomatpure, fond och sambal. Låt det koka ett par minuter.
Dela paprika i bitar ca 1 x 1 cm. Lägg ner i köttfärsen.
Låt vattnet från champinjonerna och majsen rinna av och även tomatsåsen från de vita bönorna.
Häll i svamp, majs och bönor i köttfärsen. Blanda runt. Tillsätt skivad vitlök.
Låt allt puttra i ca 8-10 minuter.
Smaka av med chilipulver.
Servera med en rejäl sallad.
Kommentarer
Trackback