Köttfärs med sting

 
Igår gjorde jag ett försöka med att skrämma bort min förkylning som är på G att bryta ut BIG TIME. Och rensningen är fortfarande igång, ännu fler konservburkar att använda och mängder med grönsaker. 
Gårdagensmiddag blev köttfärs med lite extra sting. 
 
Köttfärs med sting
ca 3-4 pers 
 
500 gram nötfärs 
1 st gul lök 
1 st gul paprika 
1 st burk skivade champinjoner á 290 gram 
1 st burk vita bönor i tomatsås 
1 st burk majs á 150 gram 
500 gram krossade tomater 
2 dl vispgrädde 
1 msk tomatpure 
1,5 tsk sambal oelek 
0,5 msk kalvfond 
6 st vitlöksklyftor, skivade 
salt, svartpeppar, chilipulver 
 
Gör så här: 
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken. 
Lägg i färsen när löken börjar bli mjuk. 
Stek färsen och krydda med salt och svartpeppar. 
Häll i krossade tomater och vispgrädde, låt det koka upp. 
Tillsätt tomatpure, fond och sambal. Låt det koka ett par minuter. 
Dela paprika i bitar ca 1 x 1 cm. Lägg ner i köttfärsen. 
Låt vattnet från champinjonerna och majsen rinna av och även tomatsåsen från de vita bönorna. 
Häll i svamp, majs och bönor i köttfärsen. Blanda runt. Tillsätt skivad vitlök. 
Låt allt puttra i ca 8-10 minuter. 
Smaka av med chilipulver. 
 
Servera med en rejäl sallad. 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0