Ravioli med svampfyllning

 
 
Igår gjorde Fredrik pastadeg och senare gjorde jag ravioli med svampfyllning till oss. Raviolin serverades med harivots verts och knaperstekt bacon. Lagom söndagsmiddag för oss. 
 
Ravioli med svampfyllning
ca 2 personer 
 
Pasta:  
2dl vetemjöl 
1,5dl duruvetemjöl 
2 msk olivolja
2msk vatten 
1 ägg 
2 äggulor 
1/2 tsk salt 
 
Gör så här: 
I hushållsmaskin: 
Häll i alla ingredienser och låt maskinen arbete i ca 15 min. 
Utan hushållmaskin: 
Lägg mjölet i en hög och kläck äggen i en grop i mjölet.
Arbeta sedan samman alla ingredienser till en fas och slät deg.
Tillsätt ev. lite mer vatten om degen inte går ihop. Knåda degen i ca 10 min. 
 
 Slå in degen i plastfolie och låt degen vila i kylskåpet i en timme. 
 Forma degen till en rulle, skär 1cm breda skivor.
Kör biten i en pastamaskin eller kavla ut degen till avlånga plattor. 
 
Svampfyllning 
200 gram champinjoner 
2 st schalottenlökar
250 gram ricottaost 
0,5 dl riven ost 
0,5 msk vitt vin / matlagningsvin 
svartpeppar och salt 
 
Gör så här: 
Skala och finhacka löken. 
Tvätta och skiva svampen. 
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek svampen och löken mjukt. 
Blanda i ricottaosten och häll i osten. Låt allt smälta. 
Tillsätt vinet och smaka av med svartpeppar och salt. 
 
Ravioli: 
Lägg pastaplattorna på ett bord. 
Fördela svampfyllningen på halva delen av plattan. Ca 1 msk fyllning. 
Pensla med ett uppvispat ägg runt fyllningen. 
Lägg över den andra halvan. Skär ut raviolin med en kniv eller en sporre. 
Tryck ett luften från raviolin och tryck lite extra på kanterna. 
Koka raviolin i ca 3 - 4 minuter. Ta hjälp med en hålslev när du plockar upp raviolin. 
 
Servera med stekta haricot verts och bacon. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0