Chokladfondant
Chokladfondant
4 pers
150 gram mörk choklad
100 gram smör
2 st äggulor
1 st ägg
0,5 dl strösocker
100 gram frysta hallon
1 msk strösocker
vaniljglass
Gör så här:
Vispa socker, äggulor och ägg poröst.
Finhacka chokladen. Smält smör i en kastrull. Dra kastrullen från plattan/värmen. Lägg ner den hackade chokladen och låt den smälta i smöret. Blanda ordentligt så att allt blandas.
Häll ner äggblandningen i chokladen. Rör ihop till en blank och fin smet.
Smörj formarna och ställ på ett galler.
Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter. De ska vara kladdiga i mitten och hårda på kanterna.
Låt fondanterna svalna något innan du stjälper upp den på assietter.
Låt fondanterna svalna något innan du stjälper upp den på assietter.
Pudra fondanten med florsocker och servera med hallonsås och vaniljglass.
Hallonsås
Koka upp hallonen och socker i en kastrull.
Kommentarer
Postat av: Marja
Mums, vilken härligt chokladig dessert! Och hallon är ju prfekt til :)
Svar:
Veras kök
Trackback