Chokladfondant

 
Chokladfondant 
4 pers 
 
150 gram mörk choklad 
100 gram smör 
2 st äggulor
1 st ägg 
0,5 dl strösocker 
 
100 gram frysta hallon 
1 msk strösocker 
 
vaniljglass 
 
Gör så här: 
Vispa socker, äggulor och ägg poröst. 
Finhacka chokladen. Smält smör i en kastrull. Dra kastrullen från plattan/värmen. Lägg ner den hackade chokladen och låt den smälta i smöret. Blanda ordentligt så att allt blandas. 
Häll ner äggblandningen i chokladen. Rör ihop till en blank och fin smet. 
Smörj formarna och ställ på ett galler. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter. De ska vara kladdiga i mitten och hårda på kanterna. 
Låt fondanterna svalna något innan du stjälper upp den på assietter. 
Pudra fondanten med florsocker och servera med hallonsås och vaniljglass.
 
Hallonsås
Koka upp hallonen och socker i en kastrull. 
 

Kommentarer
Postat av: Marja

Mums, vilken härligt chokladig dessert! Och hallon är ju prfekt til :)

Svar: En underbar dessert för de som älskar choklad. =)
Veras kök

2013-01-01 @ 16:34:36
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0