Chokladmuffins med italiensk maräng
Chokladkladdkakmuffins med italiensk maräng
ca 12st
Chokladkladdmuffins
100 gram smör
2,5 dl strösocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kasrull och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda bakpulver, mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Rör ner mjölblandningen med ägg och sockret.
Rör sen sakta ner det smälta smöret. Blanda ordentligt.
Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt. Fyll till 3/4 delar.
Grädda muffinsen i ca 10 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt svalna.
Italiensk maräng av Roy Fares
4 st äggvitor
3/4 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
Gör så här:
Lägg äggvitorna i en bunke.
Koka upp socker och vatten i en kastrull till 121 grader.
Under tiden vispar du äggvitorna till ett riktigt fast skum.
Häll sedan i sockerlaget i en tun stråle medans du vispar med elvisp på hög hastighet.
Vispa till marängen har svalnat och känns lagom hård.
Spritsa marängen på muffinsarna och bränn av med en gasbrännare.
Färdigt för servering.
Kommentarer
Trackback