Chorizogryta
Korv, korv och ännu mer korv. Märks att jag är väldigt förtjust i korv. Det är enkelt och blir alltid gott. Det är kanon smidigt att slänga ihop en korvrätt när man har ont om tid eller inte ork att göra någon avancerad maträtt. Perfekt blir då en chorizogryta!
Chorizogryta
2 pers
200 gram chorizokorv
0,5 st röd paprika
0,5 st gul paprika
2 st morötter
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
0,5 dl chilisås
1 st buljongtärning, kött
1 st burk krossade tomater
Gör så här:
Skala och skiva löken & morötter. Stek i en stekpanna med smör tillsammans med korv.
Ta upp korven och dela den i bitar. Lägg korv, lök och morötter i en kastrull.
Häll i krossade tomater och chili sås. Låt det koka upp. Pressa i vitlöksklyftor.
Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Dela paprikan i bitar och lägg i grytan.
Låt grytan puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller couscous. Och gärna med en sallad.
Kommentarer
Trackback