Hel laxsida i ugn med mozzarella och spenat
Middag igår bestod av hel laxsida med ett smarrigt täcke av spent, mozzarella, bacon som toppades med en hummersås. Serverades med potatismos och en enkel sallad. Här är receptet:
Hel laxsida i ugn med mozzarella och spenat.
6 personer
1 st hel laxsida ca 2 kg
500 gram packat hackad spenat, fryst (låt det tina en stund innnan du börjar)
150 gram riven mozzarella
2 st paket bacon
citronpeppar, flingsalt
Hummersås:
8 dl vispgrädde
5 dl creme fraiche
1 st Campbells hummersoppa
0,75 dl vitt vin
1-2 msk fiskfond
citronpeppar, salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ringla över lite smör på ett ugnssäkert fat, lägg på laxen.
Strö över citronpeppar och salt.
Lägg på den tinade spenat och strö över mozzarella.
Klipp baconskivorna och stek det i en torr stekpanna. Låt det ligga på hushållspapper en stund innan du strö det över laxen.
Koka upp vispgrädde och creme fraiche i en kastrull.
Vispa ner hummersoppan och vin. Låt det koka upp.
Rör ner fonden och smaka av med citronpeppar och salt. Ta ev. i lite mer fond.
Häll lite av såsen över fisken. Resten sparar du för servering.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera med potatismos, hummersåsen och en sallad.
Kommentarer
Trackback