Kalvrulle med rödvinssky och potatisklyftor

 
Var iväg i veckan och hittade en väldigt fin köttbit, kalvrulle. Kalvrulle information från Scan.se Kalvrullen sitter mellan ytterlår och innanlår. Den är mörare än nötrullen och kan användas som kalvstek eller skivas tunt till schnitzlar eller stekas i lite tjockare skivor. 
Vi valde servera köttet med rödvinssky, potatisklyftor och stekt svamp. 
 
Kalvrulle med rödvinssky och potatisklyftor 
2-3 personer
 
Kalvrulle: 
600 gram kalvrulle 
salt, peppar, torkad rosmarin 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Hetta upp en stekpanna med en klicka smör. Krydda köttbiten med salt, peppar och rosmarin. 
Bryn snabbt kalvrulle runt om, tills köttet fått en fin färg. 
Stick in stektermometern i den tjockast delen av rullen. Stek i ugnen till innertemp. är 70 grader. Låt köttet vila en stund innan du skär upp det i bitar. 
 
Potatisklyftor: 
5 st potatisar 
1 st rödlökar 
10 st vitlöksklyftor 
3 st morötter 
olivolja, salt, peppar 
 
Gör så här: 
Tvätta potatisen noga och dela i klyftor. Skala och klyfta rödlöken.
Skala vitlöken. Skala och dela morötterna. 
Lägg allt i en ugnssäker form, ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. 
Ev. lite krydda som basilika, salladskrydda eller chili. 
In i ugnen på 200 grader i 45-50 minuter. Tills potatisen är mjuk. 
 
Rödvinssky: 
1 dl rödvin 
1 st rödlök 
2 dl vatten 
0,5 msk köttfond, konc. 
0,5 msk råsocker 
Maizena 
 
Gör så här: 
Skala och hacka rödlöken i grova bitar. Hetta upp en kastrull med en klick smör. 
Stek rödlöken och häll i vinet. Låt puttra i ca 10 mintuer.
Tillsätt vatten, råsocker och köttfond. 
Smaka av med salt och ev. lite svartpeppar. 
Sila bort rödlöken. Red med maizena om du vill ha den lite tjockare. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0