Köttbullar med mozzarella och basilika + tomatsås

 
 
Här kommer receptet på lördagens middag. Köttbullar fyllda med mozzarella och basilika. Vi har testat det en gång innan och det är riktigt gott. Ett bra alternativ till vanliga köttbullar. Och enkelt är det också!! Otroligt smidigt att steka köttbullarna i ugnen. 
 
Köttbullar med mozzarella och basilika 
 ca 3-4 pers.
 
700 gram nötfärs
25st basilikablad 
3 dl riven mozzarella 
salt, peppar, vitpeppar 
1dl mjölk 
0,5 dl ströbröd
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Låt mjölk och ströbröd svälla i en skål i ca 10 min. 
Lägg färsen, hackad basilika, riven mozzarella i en bunke och blanda.
Blanda ner ströbröd och mjölk.
Forma färsen till bullar.
Stek dem snabbt i en stekpanna med en klick smör. Tills de fått en fin färg.
Lägg köttbullarna i en smord ugnssäker form.  
Låt köttbullarna stek i ugnen i ca 10 min. 
 
Tomatsås med sting: 
1 burk krossade tomater
3 st vitlöksklyftor
0,5 röd chili 
1 msk matlagningsvin 
0,5 msk flytande honung
salt, peppar 
 
Gör så här: 
Koka upp de krossade tomaterna i en kastrull. 
Skala och hacka vitlöken grovt. Finhacka chilin. Lägg vitlök och chili i kastrullen. 
Tillsätt honung och matlagningsvin. 
Smaka av med salt och peppar. 
 
Klart att servera! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0