Köttfärslimpa

 
Ojojoj det var länge sen jag åt köttfärslimpa, mumma!! Och potatiskroketter får mig att längta tillbaka till Frankrike och Regusse. Regusse där hade mormor och morfar hus i många år. ♥ Och nu blev jag tårögd, saknar min underbara morfar. ♥ 
 
Köttfärslimpa 
 
500 gram nötfärs 
140 gram skivad bacon 
4 msk ströbröd 
0,5 dl mjölk 
1 st ägg 
1 st gul lök 
3 st vitlöksklyftor 
0,5 dl chilisås 
svartpeppar, salt 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det svälla i ca 5 minuter. 
Skala och finhacka den gula löken. Bryn i en stekpanna med smör. 
Häll ner löken, färsen i bunken. Blanda i ägg, chilisås och kryddor. 
Pressa i vitlöksklyftorna. Rör till en slät färs. 
Smörj en ugnssäker form och lägg ner färsen, forma till en limpa. 
Lägg baconskivorna över limpan. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. 
 
Servera med kroketter, brunsås och lökbrynta haricots verts alt. kokt potatis, brunsås och lingonsylt. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0