Köttfärslimpa
Ojojoj det var länge sen jag åt köttfärslimpa, mumma!! Och potatiskroketter får mig att längta tillbaka till Frankrike och Regusse. Regusse där hade mormor och morfar hus i många år. ♥ Och nu blev jag tårögd, saknar min underbara morfar. ♥
Köttfärslimpa
500 gram nötfärs
140 gram skivad bacon
4 msk ströbröd
0,5 dl mjölk
1 st ägg
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
0,5 dl chilisås
svartpeppar, salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det svälla i ca 5 minuter.
Skala och finhacka den gula löken. Bryn i en stekpanna med smör.
Häll ner löken, färsen i bunken. Blanda i ägg, chilisås och kryddor.
Pressa i vitlöksklyftorna. Rör till en slät färs.
Smörj en ugnssäker form och lägg ner färsen, forma till en limpa.
Lägg baconskivorna över limpan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Servera med kroketter, brunsås och lökbrynta haricots verts alt. kokt potatis, brunsås och lingonsylt.
Kommentarer
Trackback