Lax på spenatbädd
Vi hade en rejäl laxbit över sen i lördags som inte var tillagad eller tillpiffad på något sätt. Igår vända vi på laxen och körde skinsidan uppåt. Detta receptet går även bra att göra med portions förpackad lax.
Lax på spenatbädd
4 personer
ca 1 - 1,5 kg laxfilé
300 gram hackad spenat, tinad
1 st röd lök
ca 2 dl pinjenötter
1 dl mozzarella (kan uteslutas)
0,5 st citron + saft från 0,5 citron
citronpeppar, salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnssäker form.
Skala och hacka löken. Blanda lök, spenat, pinjenötter och mozzarella i en skål.
Bre ut blandningen i formen och lägg laxen på spenatbädden.
Dela citronen och ringla över saft från 0,5 st citron. Skiva och dela den andea delen av citronen och lägg på laxen.
Strö över salt och citronpeppar.
In i ugnen i mitten i ca 20-25 minuter.
Servera med potatismos, sallad och hummersås. Recept på hummersås hittar du här.
Kommentarer
Trackback