Pannbiff
Igår blev det husmanskost här hemma, nämligen pannbiff med potatis, brunsås och lingonsylt. Mums mums. Himla smidigt och enkelt att tillaga biffarna ( även köttbullar) i ugnen.
Pannbiff med brunsås
2 personer
ca 500gram nötfärs
4msk ströbröd
1 1/2dl vatten
1tsk salt
1ägg
1,5 st gul lök, finhackad
svartpeppar, salt
2 st gul lök
3dl vispgrädde
1dl vatten
1msk lingonsylt
1st buljongtärning
svartpeppar
maizena
en skvätt soja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader
Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt svälla i 10 minuter.
Lägg färsen i en bunke och blanda ner ströbrödsblandningen.
Rör ner ägg, peppar och lök. Blanda ordentligt.
Forma biffarna och stek snabbt i en stekpanna med en klick smör.
Lägg i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen i ca 10minuter.
Skaka och skiva löken, stek i samma stekpanna som biffarna. Löken ska få en gyllenbrun färg.
Ta upp löken och lägg dem i en skål.
Häll ner grädde och vatten i stekpanna med fettet från biffarna och löken.
Rör ner lingonsylt och smula ner buljongtärningen.
Ta en skvätt soja för att få lite färg.
Strö i maizena så att såsen blir tjock.
Smaka av med svartpeppar.
Servera pannbiffarna med kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt.
Kommentarer
Trackback