Pannbiff

 
Igår blev det husmanskost här hemma, nämligen pannbiff med potatis, brunsås och lingonsylt. Mums mums. Himla smidigt och enkelt att tillaga biffarna ( även köttbullar) i ugnen. 
 
 
Pannbiff med brunsås
2 personer
 
ca 500gram nötfärs 
4msk ströbröd 
1 1/2dl vatten 
1tsk salt 
1ägg 
1,5 st gul lök, finhackad
svartpeppar, salt
 
 
2 st gul lök 
 
3dl vispgrädde 
1dl vatten 
1msk lingonsylt 
1st buljongtärning 
svartpeppar 
maizena 
en skvätt soja 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200grader 
Blanda ströbröd och vatten i en skål. Låt svälla i 10 minuter. 
Lägg färsen i en bunke och blanda ner ströbrödsblandningen. 
Rör ner ägg, peppar och lök. Blanda ordentligt. 
Forma biffarna och stek snabbt i en stekpanna med en klick smör. 
Lägg i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen i ca 10minuter. 
Skaka och skiva löken, stek i samma stekpanna som biffarna. Löken ska få en gyllenbrun färg.
Ta upp löken och lägg dem i en skål. 
Häll ner grädde och vatten i stekpanna med fettet från biffarna och löken. 
Rör ner lingonsylt och smula ner buljongtärningen. 
Ta en skvätt soja för att få lite färg. 
Strö i maizena så att såsen blir tjock. 
Smaka av med svartpeppar. 
 
Servera pannbiffarna med kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt.
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0