Planka
I fredags gjorde vi planka till middag och en flaska av Per Mobergs rödvin. Fredagsmys på hög nivå.
Planka
2 pers
Ca 500 gram oxfilé eller rostbiff (skivor)
500 gram grönsparris
150 gram parmaskinka
1 st tomat
salt, peppar, salladskrydda
Duschessepotatis
6 st potatisar
1msk smör
1 st äggula
1 dl vispgrädde
0,5 dl riven ost, den Ni gillar mest. Jag valde parmesanost.
vitpeppar
1 st burk Eriks bearnaisesås
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader
Skala och koka potatisen till den är mjuk.
Krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet på vardera sida så att köttet får en fin yta.
Lägg köttet på era plankor. Kryssa tomaterna och lägg bredvid. Krydda tomaterna med salladskrydda och strö över lite riven ost.
Knäck bort ändan på sparrisen och linda 3-4st sparris med en skiva parmaskinka. Lägg knytena på plankan.
Häll av vattnet från potatisen. Pressa potatisen ner i en bunke. Rör smör, grädde, äggula och riven ost.
Smaka av med vitpeppar.
Blanda tills du får ett fluffigt mos. Spritsa ut mosen bredvid köttet.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter, tills moset fått en fin färg på toppen.
Lägg på en klick bearnaisesås.
Klart att servera.
Kommentarer
Trackback