Recept på maräng

 
I lördags blev det maräng, glass, vispgrädde, banan, blåbär och chokladsås till efterrätt = gästerna fick göra sin egen marängsviss. 
 
Maräng: 
6 st stora 
 
3 st äggvitor 
1 1/2 dl strösocker 
 
förslag på smaksättning: 
1/2 dl nutella 
100 gram mjölkchoklad 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 150 grader 
Vispa äggvitorna och strösocker i en bunke till ett fast skum. 
Testa att vända bunken upp och ner. Om skummet stannar i bunken är det klart. 
Men vispa gärna ett tag till. 
 
För nutella: Hetta upp en kastrull och häll i nutellan. Låt nutellan smälta lite och bli rinnig. 
För mjölkchoklad: Smält chokladen över ett vattenbad. 
Häll försiktigt ner smaksättningen i marängen, vänd ner chokladen eller nutellan. 
 
Klicka ut stora och höga marängtoppar på en bakpappersklädd plåt.
Ta hjälp med två skedar för att lättare klicka ut marängen. 
Grädda marängen i mitten av ugnen i 20 minuter. 
Sänk värmen till 100 grader och grädda marängerna i 1,5 timme. 
Stäng av ugnen och låt marängerna torka över natten alt. 3-4 timmar. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0