Recept på maräng
I lördags blev det maräng, glass, vispgrädde, banan, blåbär och chokladsås till efterrätt = gästerna fick göra sin egen marängsviss.
Maräng:
6 st stora
3 st äggvitor
1 1/2 dl strösocker
förslag på smaksättning:
1/2 dl nutella
100 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa äggvitorna och strösocker i en bunke till ett fast skum.
Testa att vända bunken upp och ner. Om skummet stannar i bunken är det klart.
Men vispa gärna ett tag till.
För nutella: Hetta upp en kastrull och häll i nutellan. Låt nutellan smälta lite och bli rinnig.
För mjölkchoklad: Smält chokladen över ett vattenbad.
Häll försiktigt ner smaksättningen i marängen, vänd ner chokladen eller nutellan.
Klicka ut stora och höga marängtoppar på en bakpappersklädd plåt.
Ta hjälp med två skedar för att lättare klicka ut marängen.
Grädda marängen i mitten av ugnen i 20 minuter.
Sänk värmen till 100 grader och grädda marängerna i 1,5 timme.
Stäng av ugnen och låt marängerna torka över natten alt. 3-4 timmar.
Kommentarer
Trackback