Snabb kycklinggryta

 
 
Här är ett recept på en otroligt enkel och väldigt snabb kycklinggryta med en sopp- och brytbas. Detta brukar vi köra när tiden inte räcker till och när vi vill ha middag hyfsat snabbt. Vi använder oss av en sopp- och grytbas som vi handlar på Willy som heter Akethai Massamun Curry men man kan ju använda vilken bas som helst. 
 
Snabb kycklinggryta
2personer 
 
2 st kycklingfiléer
1 st burk sopp- och grytbas 
400 ml kokosmjölk 
2 dl strimlad purjolök 
1 st burk skivade champinjoner 
1 st röd paprika 
1 st röd chili 
5 st potatisar 
1 st gul lök 
salt, svartpeppar 
 
Gör så här: 
Dela kycklingen i bitar. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. 
Stek kycklingen och krydda med svartpeppar. 
Häll i grytbasen och kokosmjölk. Låt det koka upp. 
Hacka chilin fint. Dela paprika och potatis i bitar. Skala och skiva löken.
Tillsätt löken, strimlad purjolök, paprika och svampen. 
Låt det puttra i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. 
Smaka av svartpeppar och salt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0