Snabb kycklinggryta
Här är ett recept på en otroligt enkel och väldigt snabb kycklinggryta med en sopp- och brytbas. Detta brukar vi köra när tiden inte räcker till och när vi vill ha middag hyfsat snabbt. Vi använder oss av en sopp- och grytbas som vi handlar på Willy som heter Akethai Massamun Curry men man kan ju använda vilken bas som helst.
Snabb kycklinggryta
2personer
2 st kycklingfiléer
1 st burk sopp- och grytbas
400 ml kokosmjölk
2 dl strimlad purjolök
1 st burk skivade champinjoner
1 st röd paprika
1 st röd chili
5 st potatisar
1 st gul lök
salt, svartpeppar
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar. Hetta upp en stekpanna med en klick smör.
Stek kycklingen och krydda med svartpeppar.
Häll i grytbasen och kokosmjölk. Låt det koka upp.
Hacka chilin fint. Dela paprika och potatis i bitar. Skala och skiva löken.
Tillsätt löken, strimlad purjolök, paprika och svampen.
Låt det puttra i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Smaka av svartpeppar och salt.
Kommentarer
Trackback