Ugnsbakad torsk med purjolök och tomat

 
 
I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen. Det kan inte bli mycket enklare än så här.. Snabba fisken! 
 
Ugnsbakad torsk på Veras sätt:
 
2st torskfiléer
citronpeppar, salt 
3 dl vispgrädde 
300 gram philadelphiaost
2 msk vitt vin 
1 msk fiskfond 
ca 1 dl strimlad purjolök
6-8 st cocktailtomater
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Smörj en ugnssäker form, lägg i fisken. Strö över citronpeppar, salt och strimlad purjolök.
Dela tomaterna och lägg på fisken. 
Koka upp grädde och philadelphiaost i en kastrull. Smaka av med vitt vin och fond. 
Häll såsen över fisken. 
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är klar. 
 
Servera med kokt potatis eller som vi gjorde ångkokta morötter och potatis. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0