Wallenbergare med potatismos, lingonsylt och ärtor
Igår stod det Wallenbergare på matsedeln. Serverades med potatismos, lingonsylt och ärtor.
Wallenbergare med potatismos, lingonsylt och ärtor.
4 personer
Wallenbergare
600 gram kalvfärs
4 st äggulor
1 1/2 dl vispgrädde
vitpeppar, salt
ca 2 dl ströbröd
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna förutom ströbröd i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp. Forma färsen till biffar ca 3 cm höga.
Vänd dem i en skål med ströbröd. Stek i stekpanna med en klick smör på låg värme, ca 4 minuter på varje sida.
Servera med lingonsylt och potatismos
Potatismos
10 st potatisar
2 msk smält smör
vitpeppar, salt ev. riven muskotnöt
Gör så här:
Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Häll av vattnet ur kastrullen med potatis. Pressa potatisen genom en potatispress.
Häll i det smälta smöret, vispa med en elvisp till önskad konsistens.
Smaka av med salt, vitpeppar och ev. lite riven muskotnöt.
Lingonsylt
1 liter lingon
1 dl vatten
3 dl syltsocker
2 dl strösocker
Gör så här:
Rensa och skölj bären.
Koka lingonen med vatten i ca 5-10 minuter. Ta bort skummet.
Rör ner strösocker och syltsocker. Låt sylten koka ett par minuter.
Häll ner den varma sylten i glasburkar, sätt på lock.
Förvara sylten kallt.
Kommentarer
Trackback