Wallenbergare med potatismos, lingonsylt och ärtor

Igår stod det Wallenbergare på matsedeln. Serverades med potatismos, lingonsylt och ärtor. 
 
Wallenbergare med potatismos, lingonsylt och ärtor. 
4 personer 
 
Wallenbergare
600 gram kalvfärs 
4 st äggulor 
1 1/2 dl vispgrädde 
vitpeppar, salt 
ca 2 dl ströbröd 
 
Gör så här: 
Blanda alla ingredienserna förutom ströbröd i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp. Forma färsen till biffar ca 3 cm höga. 
Vänd dem i en skål med ströbröd. Stek i stekpanna med en klick smör på låg värme, ca 4 minuter på varje sida. 
 
Servera med lingonsylt och potatismos 
 
Potatismos
 
10 st potatisar 
2 msk smält smör 
vitpeppar, salt ev. riven muskotnöt 
 
Gör så här: 
Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 
Häll av vattnet ur kastrullen med potatis. Pressa potatisen genom en potatispress. 
Häll i det smälta smöret, vispa med en elvisp till önskad konsistens. 
Smaka av med salt, vitpeppar och ev. lite riven muskotnöt. 
 
Lingonsylt
 
1 liter lingon 
1 dl vatten 
3 dl syltsocker 
2 dl strösocker 
 
Gör så här: 
Rensa och skölj bären. 
Koka lingonen med vatten i ca 5-10 minuter. Ta bort skummet. 
Rör ner strösocker och syltsocker. Låt sylten koka ett par minuter. 
Häll ner den varma sylten i glasburkar, sätt på lock. 
Förvara sylten kallt. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0