Lövbiff med färsk bladspenat

 
 
 
 
 
I fredags fixade jag middag till mina snälla och goa föräldrar, det blev lövbiff som jag fyllde med blandspenat, vårlök och riven ost. Servades med champinjoner som jag kryddade med pressad vitlök och bruschettakrydda. Innan servering så rörde jag ner lite hackad bladspenat. Riktigt gott blev det och svampen passade perfekt till de fyllda lövbiffarna.  
 
 
Lövbiffsrullader med bladspenat och vårlök 
4 pers 
 
6 st lövbiffar 
2 st röd vårlök 
3 dl riven ost 
ca 200 gram bladspenat 
smör för stekning 
 
Sås: 
Sky kvar efter stekningen 
3 dl vispgrädde 
1 tsk soja 
 
(otroligt enkel men god sås) 
 
Gör så här: 
Hacka bladspenaten. 
Skala och finhacka vårlöken. 
Fördela bladspenat, vårlök och riven ost jämnt över biffarna. 
Rulla ihop och stick i en tandpetare i varje rulle. 
Hetta upp en stekpanna med smör. 
Stek rulladerna runt om så att de får färg.
Häll i grädden och sojan. 
Låt rulladerna puttra i ca 4-5 minuter. 
Red ev. såsen med lite maizena. 
Sila såsen innan servering. 
 
Servera med kokt potatis och stekta champinjoner och sallad . 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0