Pasta med kassler och en smak av tryffel
Mormor köpte hem tryffelpasta när hon var där senaste. Så himla gott, jag som älskar tryffelsmaken. Mums mums mums. Såsen gjorde jag på bl.a. ricotta och vit tryffelolja.
Pastasås med kassler och en touch av tryffel.
4 pers
500 gram kassler
1 st röd lök
2 st spetspaprika
ca 200 gram tärnat bacon
250 gram ricotta
0,5 - 1 msk vit tryffelolja (lite beroende på hur mycket tryffelsmak ni vill ha)
2 st vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
svartpeppar, salt
Gör så här:
Stek baconet i en torr stekpanna.
Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
Tärna kasslern och stek i en klick smör.
Skala och hacka löken och låt det stekas med kasslern.
Rör ner ricottaosten och vispgrädden.
Låt det puttra ett par minuter.
Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt tryffeloljan.
Hacka paprikan och rör ner.
Låt det puttra i ytterliggare ett par minuter.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Kommentarer
Trackback