Skinkpaj med fetaost och broccoli


Dagens recept är Skinkpaj med fetaost och broccoli. Pajen åt vi i torsdags och den var så där farligt god så att man kunde inte låta bli att äta lite mer fast man var hur mätt som helst. Till det gjorde vi en super enkel sås på endast turisk yoghurt och sweet chili sås. Enklare än så kan det inte bli.
Skinkpaj med fetaost och broccoli
4 pers
4 ark filodeg
1 msk torkad oregano
200 gram bladspenat
1st broccoli
1st gul lök
400 gram strimlad skinka
3 dl riven ost
5 st ägg
2dl grädde
200 gram fetaost
1 msk torkad oregano
ca 10 st cocktailtomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Hetta upp en stekpanna.
Skala och hacka löken. Hacka bladspenaten. Dela broccolin
Klicka i lite smör i stekpannan och stek lök, broccoli
rör försiktigt ner spenat och den strimlade skinkan med de andra grönsakerna
och rör om.
Pensla varje ark filodeg med olivolja.
Krydda varje ark och lägg omlott ovan
på varandra.
Lägg över filodegen i en pajform, tryck försiktigt ner filodegen.
Lägg grönsakerna i pajformen.
Strö över hälften av osten (1,5 dl).
Blanda ingredienserna till äggstanningen:
Vispa lätt ägg och grädde.
Smula ner fetaosten.
Häll äggstanningen över grönsakerna.
Strö över resterande ost (1,5 dl)
Tryck ner lite cocktailtomater.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 - 40 minuter.

Kommentarer
Trackback