Spenat- och ricottafyllda cannelloni
Ohh I love pasta. Hade nog kunnat äta pasta 7 dagar i veckan. När jag bodde själv i min lilla söta lägenhet på Limhamn så åt jag nästan alltid pasta till middag. Dels för att jag var hemma sent på kvällarna och sen för att det inte var så skoj att laga mat till sig själv. Och jag har inte tröttnat på pasta =)
Spenat- och ricottafyllda cannelloni
4 pers
1 paket Barilla cannelloni
10 st champinjoner
1 röd lök
200 gram bladspenat
500 gram ricotta
oregano
salt, peppar
2 dl riven ost
2 burkar krossade tomater (2x400gram)
3 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano (kan ta i lite mer om man vill)
2 msk honung
1 msk vitt vin
1 dl chilisås
svarpepppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela löken.
Dela svampen i små bitar och hacka spenaten.
Stek lök, svamp och spenat i en klick smör.
Blanda ner ricottaostem. Krydda med oregano, svartpeppar och salt.
Låt det puttra medans du gör tomatsåsen.
Koka upp de krossade tomaterna i en kastrull.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Tillsätt vitt vin,chilisås och honung.
Smaka av med oregeno och svartpeppar.
Kan även ha i lite chiliflingor om så önskas.
Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form.
Fyll cannelloni med röran och lägg i formen.
Häll över resterande av tomatsåsen.
Strö över riven ost.
In i ugnen i ca 30 minuter.
Klart =)
Kommentarer
Trackback