Stekt vitkål med paprika
För många ett kanske tråkigt recept men själv älskar jag vitkål och tycker det är ett perfekt alternativ till potatis, ris m.m. Lite nyttigare också (tror jag) Detta serverades när vi grillat kycklingfiléer som fyllts med gorgonzola och salami.
Stekt vitkål med paprika
4 pers
ca 400 gram vitkål
2 st röda paprikor
1 st gul lök
0,5 dl flytande honung
svartpeppar, flingsalt och chiliflingor
Gör så här:
Strimla/hacka vitkål och paprika. Jag brukar använda en osthyvel när jag strimlar vitkålen.
Hacka och skiva löken.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek vitkål och lök tills kålen börjar bli mjuk.
Rör ner paprikan och låt det steka med i ett par minuter.
Rinlga över honung.
Krydda med svartpeppar, salt och chiliflingor.
Kommentarer
Trackback