Vinbärspaj med mascraponekräm
Här kommer ett recpet på en super super god efterrätt som passar utmärkt nu till helgen och i sommar.
Perfekt för Er som har röda vinbärsbuskar hemma i trädgården.
Millas krämiga vinbärspaj
150 gram smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 ägg
3 dl vanilj yoghurt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl röda vinbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke.
Dela smöret och nyp ihop med mjölet till det blir en fast deg.
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Vispa ägg och socker poröst i en skål.
Rör ner yoghurten och vaniljsocker.
Häll i fyllningen och strö över vinbären.
Grädda pajen i ca 40 minuter.
Puddra till florsocker över kakan innan servering.
Servera med mascraponekräm.
Mascraponekräm
200 gram mascrapone
2 dl vispgrädde
saft från 0,5 citron
ca 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa grädden, rör ner mascraponesosten.
Pressa i saften från citronen och tillsätt vaniljsocker.
Blanda om. Ta i lite mer citronsaft om du vill ha den syrligare.
Kommentarer
Trackback