Vinbärspaj med mascraponekräm

 
 
 
 
 
Här kommer ett recpet på en super super god efterrätt som passar utmärkt nu till helgen och i sommar. 
Perfekt för Er som har röda vinbärsbuskar hemma i trädgården. 
 
Millas krämiga vinbärspaj 
 
150 gram smör 
1 dl socker 
3 dl mjöl 
1 tsk bakpulver 
 
Fyllning 
2 ägg 
3 dl vanilj yoghurt 
2 dl socker 
2 tsk vaniljsocker 
2 dl röda vinbär 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader 
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. 
Dela smöret och nyp ihop med mjölet till det blir en fast deg. 
Tryck ut pajdegen i en pajform. 
Vispa ägg och socker poröst i en skål. 
Rör ner yoghurten och vaniljsocker. 
Häll i fyllningen och strö över vinbären. 
Grädda pajen i ca 40 minuter. 
 
Puddra till florsocker över kakan innan servering. 
Servera med mascraponekräm. 
 
 
Mascraponekräm 
 
200 gram mascrapone
2 dl vispgrädde 
saft från 0,5 citron 
ca 1 tsk vaniljsocker 
 
Gör så här: 
Vispa grädden, rör ner mascraponesosten. 
Pressa i saften från citronen och tillsätt vaniljsocker. 
Blanda om. Ta i lite mer citronsaft om du vill ha den syrligare. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0