Mjuk rabarberkaka med vitchoklad
Igår var Farfar och A-G här för att fira mina föräldrar som fyllde år i onsdags.
Det blev kanelbullar, rulltårta, små kakor och mjuk rabarberkaka.
Hittade ett recept hos Kardemummagummans blogg, var tvungen att testa det. Super gott!!! Eftersom jag älskar vaniljsocker (och försöker addera det i nästan allt jag bakar) så dubbla jag dosen vaniljsocker. Enligt originalreceptet är det 1 tsk vaniljsocker. Denna kakan måste ni baka om ni tycker om rabarber, super god och busenkel.
Jag som skulle hålla igen, hmm nästa helg börjar vi..
Mjuk rabarberkaka med vitchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (enligt recept 1 tsk)
1 tsk malen kardemumma
1 dl mjölk
125 gram smält smör
2 st stjälkar rabarber
25 gram smör (enligt recept 50 gram)
0,5 dl strösocker
kanel ca 2 krm
70 gram vitchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Se till så att allt blandar sig.
Rör ner äggblandningen och vispa till en slät smet.
Tillsätt möjlken och det smälta smöret.
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
Skala och hacka rabarbern.
Stek bitarna i smör med socker och kanel, tills bitarna blir mjuka.
Ta en sked och klicka ut rabarberbitarna med spadet över smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Puddra lite kanel och florsocker över kakan innan servering.
Servera med grädde eller vaniljvisp.
Kommentarer
Trackback