Spenat- och fetaostpaj

 
 
 
 
 
På midsommarafton hade vi lite knytkalas till lunch, jag tog med en grönsakspaj med spenat, oliver och fetaost. Jag gjorde en "lite nyttigare" botten då jag hade lite mer grahamsmjöl än vanligt vetemjöl. 
 
Spenat- och fetaostpaj 
 

125 gram smör 
2 dl grahamsmjöl 
2 dl vetemjöl 
2 msk vatten 
 
200 gram spenat 
200 gram fetaost 
6 st ägg 
6 dl mjölk 
ca 15 st cocktailtomater (en ask) 
1 dl oliver kärnfria 
1,5 - 2  dl riven ost 
 
salt och peppar 
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Skär smöret i bitar.
Kör smör och mjöl i matberedaren. 
Tillsätt vatten så att degen blir en liten degklump. 
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. 
Ställ pajskalet i kylen i ca 30 minuter. 
Nagga pajskalet med en gaffel. 
Förgrädda pajskalet i 10 minuter. 
 
Vispa ihop ägg, mjölk, salt & peppar. 
Skölj och lägg spenaten  i botten på pajen. 
Smula över fetaosten och strö över oliverna. 
Häll i äggstanningen. 
Tryck ner cocktailtomaterna. 
Strö över riven ost. 
Grädda i ugnen i 30-40 minuter. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0