Spenat- och fetaostpaj
På midsommarafton hade vi lite knytkalas till lunch, jag tog med en grönsakspaj med spenat, oliver och fetaost. Jag gjorde en "lite nyttigare" botten då jag hade lite mer grahamsmjöl än vanligt vetemjöl.
Spenat- och fetaostpaj
125 gram smör
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 msk vatten
200 gram spenat
200 gram fetaost
6 st ägg
6 dl mjölk
ca 15 st cocktailtomater (en ask)
1 dl oliver kärnfria
1,5 - 2 dl riven ost
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i bitar.
Kör smör och mjöl i matberedaren.
Tillsätt vatten så att degen blir en liten degklump.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm.
Ställ pajskalet i kylen i ca 30 minuter.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt & peppar.
Skölj och lägg spenaten i botten på pajen.
Smula över fetaosten och strö över oliverna.
Häll i äggstanningen.
Tryck ner cocktailtomaterna.
Strö över riven ost.
Grädda i ugnen i 30-40 minuter.
Kommentarer
Trackback