Ciabatta med lövbiff och gorgonzola

 
 
I fredags blev det en burgare med lövbiff till middag. Med inspiration från ett recept från Allt om Mat. 
 
Ciabatta med lövbiff och gorgonzola 
4 pers
 
500 gram lövbiff 
2 st ciabatta bröd 
150 gram gorgonzola 
ca 150 gram portabello 
ca 1.5 msk olivolja
smör att steka i  
salt, peppar 
2 st schalottenlök 
4 msk tomatchutney
 
Gör så här: 
Strimla köttet och stek i olivolja. Lägg köttet i en skål när det är klart. 
Skala och hacka löken, tvätta och skiva svampen. Stek lök och svamp tillsammans i en stekpanna med smör.
Tillsätt chutneyn.  
Häll ner köttet i stekpannan med svamp och lök. Dela osten och rör ner i stekpannan. Rör tills osten smält. 
Dela bröden på hälften och sen på mitten. Stek skivorna gyllenebrun i en stekpanna med olja. 
Fördela sallad på en av halvorna, lägg på köttblandningen och lägg sen på den andra halvan av brödet.
Klart att servera. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0