Ciabatta med lövbiff och gorgonzola


I fredags blev det en burgare med lövbiff till middag. Med inspiration från ett recept från Allt om Mat.
Ciabatta med lövbiff och gorgonzola
4 pers
500 gram lövbiff
2 st ciabatta bröd
150 gram gorgonzola
ca 150 gram portabello
ca 1.5 msk olivolja
smör att steka i
salt, peppar
2 st schalottenlök
4 msk tomatchutney
Gör så här:
Strimla köttet och stek i olivolja. Lägg köttet i en skål när det är klart.
Skala och hacka löken, tvätta och skiva svampen. Stek lök och svamp tillsammans i en stekpanna med smör.
Tillsätt chutneyn.
Häll ner köttet i stekpannan med svamp och lök. Dela osten och rör ner i stekpannan. Rör tills osten smält.
Dela bröden på hälften och sen på mitten. Stek skivorna gyllenebrun i en stekpanna med olja.
Fördela sallad på en av halvorna, lägg på köttblandningen och lägg sen på den andra halvan av brödet.
Klart att servera.
Kommentarer
Trackback