Fetabiffar med basilika- och tomatsås
Gårdagens middag blev en "touch" av LCHF. Fetafyllda färsbiffar på kalvfärs med en smarrig sås av tomat och färsk basilika.
Fetafyllda färsbiffar med basilika- och tomatsås
4 pers
800 gram kalvfärs
3 msk ströbröd
1 st ägg
1 st gullök
4 msk färsk basilika, hackad
200 gram fetaost
salt, svartpeppar
Basilika- och tomatsås
3 msk färsk basilika, hackad
1 st gullök
2 msk smör
3 st kvisttomater
2 msk kycklingfond, konc.
2 tsk vetemjöl
5 dl vispgrädde
smör till stekning
salt, peppar, chilipulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg och ströbröd i en skål, låt det svälla i 5 minuter.
Tillsätt färsen, finhackad lök, smulad fetaost och finhackad basilikan.
Blanda ordentligt.
Forma färsen till biffar. Bryn hastigt biffarna i en stekpanna med smör så att de får fin stekyta.
Lägg biffarna i en smord ugnsäker form och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Sås:
Finhacka löken och bryn löken i en stekpanna med en klick smör, pudra över vetemjöl.
Tillsätt vispgrädde och kycklingfond.
Grovhacka tomaterna i ca 1x1 cm. Lägg ner tomaterna i såsen. Låt det puttra i ca 5 minuter, tills tomaterna blivit mjuka.
Tillsätt basilikan och smaka av med salt, peppar och chilipulver. Låt det puttra i ytterliggare några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med blomkålsmos och en rejäl sallad, perfekt LCHF middag.
Kommentarer
Trackback