Fetabiffar med basilika- och tomatsås

 
 
Gårdagens middag blev en "touch" av LCHF. Fetafyllda färsbiffar på kalvfärs med en smarrig sås av tomat och färsk basilika. 
 
Fetafyllda färsbiffar med basilika- och tomatsås 
4 pers 
 
800 gram kalvfärs 
3 msk ströbröd
1 st ägg 
1 st gullök 
4 msk färsk basilika, hackad 
200 gram fetaost 
salt, svartpeppar 
 
Basilika- och tomatsås 
3 msk färsk basilika, hackad 
1 st gullök 
2 msk smör 
3 st kvisttomater
2 msk kycklingfond, konc. 
2 tsk vetemjöl 
5 dl vispgrädde
smör till stekning 
salt, peppar, chilipulver
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg och ströbröd i en skål, låt det svälla i 5 minuter.
Tillsätt färsen, finhackad lök, smulad fetaost och finhackad basilikan. 
Blanda ordentligt. 
Forma färsen till biffar. Bryn hastigt biffarna i en stekpanna med smör så att de får fin stekyta. 
Lägg biffarna i en smord ugnsäker form och grädda i ugnen i ca 15 minuter. 
 
Sås: 
Finhacka löken och bryn löken i en stekpanna med en klick smör, pudra över vetemjöl. 
Tillsätt vispgrädde och kycklingfond. 
Grovhacka tomaterna i ca 1x1 cm. Lägg ner tomaterna i såsen. Låt det puttra i ca 5 minuter, tills tomaterna blivit mjuka. 
Tillsätt basilikan och smaka av med salt, peppar och chilipulver. Låt det puttra i ytterliggare några minuter. 
Smaka av med salt och peppar. 
 
 
Servera biffarna med blomkålsmos och en rejäl sallad, perfekt LCHF middag. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0