Gratinerade musslor
Dessa blev väldigt populära igår och de blev riktigt goda. Hittade receptet på Zeta's hemsida. Men gjorde om lite i receptet och gjorde mig egna lilla variant.
Gratinerade musslor
400 gram vitvins kokta musslor
1 dl riven parmesan
2 st vitlöksklyftor
1 (liten) schalottenlök
1 msk finhackad persilja
2 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka löken.
Blanda parmesan, lök, olja och persilja i en skål. Pressa i vitlöksklyfotna och blanda.
Knäck musslor, kasta det överblivna skalet och lägg musslorna i en ugnssäker form alt. plåt.
Fördela blandningen på varje mussla.
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält.
Låt musslorna svalna ett par minuter innan servering.
Kommentarer
Trackback