Inbakad kalvrulle med potatisgratäng


Middag igår blev smördegsinbakad kalvrulle med potatisgratäng. Mums mums
Smördegsinbakad kalvrulle
2 pers
600 gram kalvrulle
1 st smördeg på rulle, tinad
250 gram champinjoner
1 st rödlök
timjan, svartpeppar, flingsalt
en liten bit grönmögelost
1 st uppvispat ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Tvätta och skiva svampen, skala och finhacka löken.
Stek lök och svamp tillsammans i en stekpanna med lite olivolja.
Krydda med timjan och salt. Lägg i en skål .
Putsa köttet och bryn köttet i en stekpanna med lite smör. Krydda med timjan, svartpeppar och salt.
Skär ett snitt i köttet. Lägg ner ca hälften svampblandningen och skiva tunna bitar av ost och lägg på svampblandningen.
Kavla ut smördeg och lägg resterande av svampblandning i mitten av smördegen.
Lägg köttet ovanpå svampblandningen.
Vispa upp ett ägg och pensla kanterna på smördegen med ägget.
Rull ihop köttet och "limma" kanterna på smördegen med det uppvispade ägget.
Grädda i ugnen i ca 35 minuter. Låt det vila i 15 minuter i ett ark alu.folie.
Servera med potatisgratäng och en sallad.
Kommentarer
Trackback