Inbakad kalvrulle med potatisgratäng


 
Middag igår blev smördegsinbakad kalvrulle med potatisgratäng. Mums mums 
 
Smördegsinbakad kalvrulle 
2 pers
 
600 gram kalvrulle 
1 st smördeg på rulle, tinad 
250 gram champinjoner 
1 st rödlök 
timjan, svartpeppar, flingsalt 
en liten bit grönmögelost 
1 st uppvispat ägg
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader 
Tvätta och skiva svampen, skala och finhacka löken. 
Stek lök och svamp tillsammans i en stekpanna med lite olivolja. 
Krydda med timjan och salt. Lägg i en skål .
Putsa köttet och bryn köttet i en stekpanna med lite smör. Krydda med timjan, svartpeppar och salt. 
Skär ett snitt i köttet. Lägg ner ca hälften svampblandningen och skiva tunna bitar av ost och lägg på svampblandningen. 
Kavla ut smördeg och lägg resterande av svampblandning i mitten av smördegen. 
Lägg köttet ovanpå svampblandningen. 
Vispa upp ett ägg och pensla kanterna på smördegen med ägget. 
Rull ihop köttet och "limma" kanterna på smördegen med det uppvispade ägget. 
Grädda i ugnen i ca 35 minuter. Låt det vila i 15 minuter i ett ark alu.folie. 
 
Servera med potatisgratäng och en sallad. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0