Kalops
Igår blev det en riktigt söndagsmiddag här hemma, kalops stod på menyn. En av mina favoriträtter.
Kalops
4 pers
3 st morötter
600 gram högrev
2 st gula lökar
3 msk vetemjöl
4,5 dl vatten
2 msk kalvfond
10 st svartpeppar hel / kryddpeppar hel
2 st lagerblad
Gör så här:
Skär köttet i bitar ca 3x3cm. Skala och skiva löken.
Bryn lök och kött i en stekpanna med smör.
Lägg allt i en gryta.Strö över mjölet. Häll i vatten och fond.
Lägg i lagerbladen och pepparkornen.
Låt grytan småkoka i ca 2 timmar under lock.
Rör om lite då och då.
Skala och skiva morötterna. Lägg ner i grytan och låt det småkoka i ytterliggare 30 minuter.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Kommentarer
Trackback