Kålpudding

 
Mums mums för kålpudding. Gårdagensmiddag är en stark favorit här hemma. Passar på när Fredrik är utomlands. 
 
Kålpudding
4 pers 
 
800 gram nötfärs
1st vitkålshuvud
3-4msk sirap
1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
0,5 dl vatten
1 finhackad medelstor gul lök
1 1/2 msk soja
3 msk flytande kalvbuljong 
smör till stekning
salt och peppar
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 185 grader. 
 Finstrimla våtkålen. 
Smält smör i stekpanna och bryn kålen tills den mjuknat. Rör om så att kålen inte bränns.
Krydda med salt och peppar efter smak
Finhacka under tiden löken och rör ihop i en liten skål  med vatten och ströbrödet.
Ringla sirap över vitkålen och rör om men se upp så att det inte bränns. .
Lägg färsen i en skål och rör ihop med,grädde,kalvbuljong,soja och peppar.
Tillsätt lökblandningen och ca en tredjedel av vitkålen i färsen och blanda väl.
Varva sedan färsblandningen med  resten av vitkålen i en ugnsäker form.
Börja och avsluta med ett  lager vitkål.
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0