Kålpudding
Mums mums för kålpudding. Gårdagensmiddag är en stark favorit här hemma. Passar på när Fredrik är utomlands.
Kålpudding
4 pers
800 gram nötfärs
1st vitkålshuvud
3-4msk sirap
1/2 dl ströbröd
2 dl grädde
2 dl grädde
0,5 dl vatten
1 finhackad medelstor gul lök
1 1/2 msk soja
1 finhackad medelstor gul lök
1 1/2 msk soja
3 msk flytande kalvbuljong
smör till stekning
salt och peppar
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 185 grader.
Finstrimla våtkålen.
Smält smör i stekpanna och bryn kålen tills den mjuknat. Rör om så att kålen inte bränns.
Krydda med salt och peppar efter smak
Finhacka under tiden löken och rör ihop i en liten skål med vatten och ströbrödet.
Ringla sirap över vitkålen och rör om men se upp så att det inte bränns. .
Lägg färsen i en skål och rör ihop med,grädde,kalvbuljong,soja och peppar.
Tillsätt lökblandningen och ca en tredjedel av vitkålen i färsen och blanda väl.
Varva sedan färsblandningen med resten av vitkålen i en ugnsäker form.
Börja och avsluta med ett lager vitkål.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Kommentarer
Trackback