Kalventrecôte med potatisgratäng och rödvinssås

 
Finns knappt något bättre att avsluta helgen med, än en god middag och gärna med ett glas vin. 
Igår blev det kalventrecote med potatisgratäng och rödvinssås. Mums mums !!
 Kikade sedan runt på lite olika hus/planlösningar när det gäller att bygga nytt. Hittade ett par hus som jag fastnade för, nu är det bara att börja räkna lite... 
 
Kalventrecôte
4pers 
 
600 gram Kalventrecôte, skivor 
salt, peppar
smör att steka i. 
 
Gör så här: 
Krydda köttet med salt och peppar 
Stek köttet i en stekpanna med smör, 2-3 minuter på varje sida. 
 
Potatisgratäng med chili 
4 pers 
 
10 st potatisar 
1 st rödlök 
5 dl vispgrädde 
2 dl chilisås 
3 st vitlöksklyftor 
salt, peppar, chiliflingor 
3 dl riven ost 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader 
Skala skiva potatisen i tunna skivor. 
Skala och finhacka löken. 
Blanda grädde, chilisås, och kryddor i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna, rör om. 
Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av potatisen och strö över löken. 
Lägg sedan i resten av potatisen. Häll i gräddblandningen. 
Rör lite i formen så att gräddblandningen rinner ner mellan potatisen. 
Strö över osten. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. 
 
Rödvinssås: 
 
1msk smör 
1st schalottenlök
2msk råsocker 
4dl rödvin 
4dl vatten 
4msk kalvfond 
1msk maizena majsstärkelse 
2msk smör 
 
Gör så här: 
Finhacka löken. Fräs löken i smör ca 1min utan att den tar färg. 
Häll ner råsocker och låt det smälta i ca 1min. 
Häll ner vin, vatten och fond. Låt koka utan lock tills ca 3dl återstår.
Sila såsen genom en finmaskig sil
Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten.
Koka upp och rör ner smöret.

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0