Lax med blomkålsris och kallsås med rödlök och gräslök


 
Åkte inom Emporia igår efter jobb för att handla med mig lite mat och ta en titt i butikerna. Är ute efter något nytt till helgen, både till 30årsfesten och till vår vårfest på BP. Men jag hittade inget roligt, blir kanske en runda till stan på onsdag eller lördag. Jag och pappa käka lax med spenatbädd (utan hummersås), blomkålsris och till det en kallsås med rödlök och gräslök. 
 
Blomkålsris: 
1 st blomkålshuvud 
ca  1 msk smör 
 
Gör så här: 
Riv blomhålshuvudet på den grövsta delen på rivjärnet. 
Koka upp vatten och häll ner blomkålsriset i vattnet i ca 20 sekunder. 
Häll av vattnet i ett durkslag. 
Blanda ner smör. 
Klart för servering. 
 
Kallsås med rödlök och gräslök 
5 dl turisk yogurt 
0,5 st röd lök
0,5 dl hackad gräslök 
0,5 msk flytande honung 
saft från ca en halv lime 
1 st vitlöksklyfta 
svartpeppar, chilipulver
 
Gör så här: 
Skala och finhacka löken. 
Lägg yogurten i en skål, blanda ner rödlök och gräslök.
Tillsätt honung och pressa i vitlöksklyftan. 
Pressa i saften från en halv lime. 
Smaka av med peppar och chili. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0