Lax- och spenatpaj


 
 
Laxpaj med spenat 
1 dl grahamsmjöl 
3 dl dinkelmjöl (går även bra med vetemjöl) 
1 tsk bakpulver 
125 gram smör, rumstemp. 
2 dl kesella 
200 gram kallrökt lax
250 gram babyspenat 
1 st rödlök
4 st ägg 
3 dl riven ost + 1 dl 
3 dl gräddfil 
1,5 dl pinjenötter 
cocktailtomater 
ca 1 kryddmått citronpeppar 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader 
Blanda mjöl och bakpulver i en skål. 
Tillsätt smör, blanda runt. 
Blanda ner kesella. Arbeta ihop till en smidig deg. 
Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen i 30 minuter. 
 
Blanda ägg, gräddfil och ost i en bunke. 
Tvätta och hacka spenaten. Skala och hacka löken.
Blanda ner i bunken. 
Krydda med citronpeppar och salt. 
 
Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter. 
Skär laxen i strimlor och fördela i pajskalet. 
Häll över äggblandningen. Strö över resterand ost (ca 1dl)  och pinjenötter. 
Dela cocktailtomaterna och fördela över pajen. 
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0