Lax- och spenatpaj


Laxpaj med spenat
1 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl (går även bra med vetemjöl)
1 tsk bakpulver
125 gram smör, rumstemp.
2 dl kesella
200 gram kallrökt lax
250 gram babyspenat
1 st rödlök
4 st ägg
3 dl riven ost + 1 dl
3 dl gräddfil
1,5 dl pinjenötter
cocktailtomater
ca 1 kryddmått citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt smör, blanda runt.
Blanda ner kesella. Arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen i 30 minuter.
Blanda ägg, gräddfil och ost i en bunke.
Tvätta och hacka spenaten. Skala och hacka löken.
Blanda ner i bunken.
Krydda med citronpeppar och salt.
Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
Skär laxen i strimlor och fördela i pajskalet.
Häll över äggblandningen. Strö över resterand ost (ca 1dl) och pinjenötter.
Dela cocktailtomaterna och fördela över pajen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Kommentarer
Trackback