Mammas nyttiga bullar

 
Till soppan igår hade mamma gjort nyttiga bullar. Perfekt med bullar som inte behöver långa jäsningar. 
 
Mammas nyttiga bullar
ca 8 st bullar 
 
2 dl havregryn 
    2 dl lantbrödsmjöl 
 2 dl rågsiktsmjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk flingsalt 
 1 dl pumpafrön
      0,5 dl solroskärnor
2 dl kesella    
 
Gör så här: 
Sätt ugnen 225 grader. 
Blanda havregryn, rågsikt, lantbrödsmjölet och bakpulver i en skål. 
Tillsätt flingsalt, solroskärnor och pumpafrön. 
Blanda ner kesella, blanda väl. 
Rulla till ca 8 st bullar, lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt. 
Toppa bullarna med solroskärnor.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
Låt de svalna en liten stund innan servering. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0