Mammas nyttiga bullar

Till soppan igår hade mamma gjort nyttiga bullar. Perfekt med bullar som inte behöver långa jäsningar.
Mammas nyttiga bullar
ca 8 st bullar
2 dl havregryn
2 dl lantbrödsmjöl
2 dl rågsiktsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
1 dl pumpafrön
0,5 dl solroskärnor
2 dl kesella
Gör så här:
Sätt ugnen 225 grader.
Blanda havregryn, rågsikt, lantbrödsmjölet och bakpulver i en skål.
Tillsätt flingsalt, solroskärnor och pumpafrön.
Blanda ner kesella, blanda väl.
Rulla till ca 8 st bullar, lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt.
Toppa bullarna med solroskärnor.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt de svalna en liten stund innan servering.
Kommentarer
Trackback