Parmalindad spätta med wokade grönsaker

 
Efter mötet och shoppingen i Lund åkte jag hem för att fixa middag. Igår blev det parmalindad spättafilé med wokade morötter och ärtor, citronsås och råris. 
 
Parmalindad spättafilé 
4 personer 
 
4 st spättafiléer 
4 st skivor parmaskinka 
salt, citronpeppar 
 
Gör så här: 
Sätt ugen på 175 grader. 
Krydda fisken med salt och peppar
Rulla spättfilen i parmaskinka. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. 
In i ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är klar. 
 
Citronsås: 
 
4 dl vispgrädde 
0,5 st buljongtärning fisk
ca 0,5 dl pressad citronsaft 
1 tsk chiliflaks 
salt, citronpeppar 
 
Gör så här: 
Koka upp grädden i en kastrull.
Smula ner buljongtärningen, rör om så att tärninge löses upp. 
Häll i saften citronen och chiliflaks. 
Låt såsen puttra i ca 5 minuter. 
Smaka av med salt och citronpeppar 
 
Serveras med wokade grönsaker och råris. 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0