Parmalindad spätta med wokade grönsaker
Efter mötet och shoppingen i Lund åkte jag hem för att fixa middag. Igår blev det parmalindad spättafilé med wokade morötter och ärtor, citronsås och råris.
Parmalindad spättafilé
4 personer
4 st spättafiléer
4 st skivor parmaskinka
salt, citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugen på 175 grader.
Krydda fisken med salt och peppar
Rulla spättfilen i parmaskinka. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
In i ugnen i ca 15 minuter, tills fisken är klar.
Citronsås:
4 dl vispgrädde
0,5 st buljongtärning fisk
ca 0,5 dl pressad citronsaft
1 tsk chiliflaks
salt, citronpeppar
Gör så här:
Koka upp grädden i en kastrull.
Smula ner buljongtärningen, rör om så att tärninge löses upp.
Häll i saften citronen och chiliflaks.
Låt såsen puttra i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och citronpeppar
Serveras med wokade grönsaker och råris.
Kommentarer
Trackback