Pasta med fläskfilé

 
I söndags var vi slitna efter en heldag på Emporia. Det blev en ganska snabb och god middag. 
 
Pasta med fläskfilé 
4 pers 
 
800 gram fläskfilé 
5 dl matlagningsgrädde 
2 msk kalvfond, konc 
250 gram champinjoner 
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor 
1 tsk sambal oelek 
ca 0.5 dl vitt vin 
svartpeppar, salt 
Maizena för redning 
 
Gör så här: 
Putsa och dela fläskfilen i ca 1 cm tjocka skivor. Krydda köttet med peppar. 
Stek fläskfilen i en stekpanna med smör. Lägg fläskfilen i en skål. 
Tvätta och skiva svampen och strimla purjolöken. 
Stek svamp och purjolök i en stekpanna med en klick smör. 
Lägg ner fläskfilen när svampen börjat få färg. 
Häll i grädden. Tillsätt fond, sambal och pressa i vitlöksklyftorna. 
Häll i vinet. Låt det puttra i ca 10 min. 
Smaka av med peppar och salt. 
Red ev med Maizena om ni vill ha såsen tjockare. 
 
Servera med pasta och en sallad. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0