Pasta med fläskfilé

I söndags var vi slitna efter en heldag på Emporia. Det blev en ganska snabb och god middag.
Pasta med fläskfilé
4 pers
800 gram fläskfilé
5 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond, konc
250 gram champinjoner
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
ca 0.5 dl vitt vin
svartpeppar, salt
Maizena för redning
Gör så här:
Putsa och dela fläskfilen i ca 1 cm tjocka skivor. Krydda köttet med peppar.
Stek fläskfilen i en stekpanna med smör. Lägg fläskfilen i en skål.
Tvätta och skiva svampen och strimla purjolöken.
Stek svamp och purjolök i en stekpanna med en klick smör.
Lägg ner fläskfilen när svampen börjat få färg.
Häll i grädden. Tillsätt fond, sambal och pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i vinet. Låt det puttra i ca 10 min.
Smaka av med peppar och salt.
Red ev med Maizena om ni vill ha såsen tjockare.
Servera med pasta och en sallad.
Kommentarer
Trackback