Pasta med sparris och pinjenötter
I torsdags slängde jag ihop en snabb pasta efter träningen. Perfekt middag när man är helt slut i kroppen, snabbt och enkelt ska det vara.
Pasta med sparris och pinjenötter
1 knippe grön sparris ca 250 gram
140 gram tärnat bacon
1 dl pinjenötter
svartpeppar, flingsalt, vit tryffelolja
Gör så här:
Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar.
Stek bacon i en torr stekpanna, krydda med svartpeppar.
Häll upp baconet i en skål, ställ åt sidan.
Klick i smör i stekpannan och stek sparrisen, tills det fått fin färg och börjar bli mjuk.
Tillsätt pinjenötterna. Blanda ner baconet. Strö över lite flingsalt. Rör om.
Lägg upp pastan på en tallrik, lägg på sparrisen och baconet.
Ringla lite tryffelolja över pastarätten.
Klart att servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback