Sparrissoppa
Igår blev det sparrissoppa, mumsigt som bara den. Soppan toppade vi med knaperstekt bacon.
Sparrissoppa
4 pers
500 gram grön sparris
5 dl grädde
5 dl hönsbuljong
1,5 dl vitt vin
4 st schalottenlökar
ca 200 gram skivad bacon
Gör så här:
Skär sparrisen i ca 1 cm långa bitar.
Lägg topparna åt sidan. Koka sparrisbitar i 3 minuter.
Häll av vattnet.
Skala och hacka löken, fräs löken i en kastrull med lite smör.
Tillsätt vin, grädde och buljong. Låt det koka i 10 minuter.
Lägg i sparrisbitar och låt det koka i ytterliggare 5 minuter.
Kör allt i en mixar eller mixa soppan med en stavmixer.
Stek sparristopparna i en stekpanna med lite smör.
Klipp baconskivorna och stek de knapriga i en torr stekpanna.
Häll upp soppan i skålar.
Toppa med knaperstekt bacon och sparristopparna.
Kommentarer
Trackback