Fläskfilé fylld med pesto på solroskärnor

 
Tyvärr blev bilden väldigt suddig men maträtten blev väldigt god. Säger jag som verkligen älskar pesto. 
Denna peston är gjorde på solrosfrö. Tror jag lagt upp ett liknade recpet innan men men. 
 
Pestofylld fläskfilé 
 
800 gram fläskfilé 
ca 2 dl pesto (hemmalagad eller köpt) 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Stek korven i en klick smör. 
Putsa fläskfilén, krydda med svartpeppar och salt.
Bryn den runt om. 
Gör en snitt i flién. 
Bre ut pesto. 
"Bind" ihop köttet med tandpetare. Eller använd steksnöre. 
Lägg filéen i en ugnsfast form. 
In i ugnen i 15 - 20 minuter. 
 
Pesto på solroskärnor 
 
1 dl solrosfrön 
2 dl olivolja 
1,5 dl riven parmesanost 
2 st vitlöksklyftor 
2 st krukor basilika 
 
Gör så här: 
Lägg basilikablad, solrosfrön och olivolja i en mixer, mixa. 
Pressa i vitlöksklytorna och osten. Blanda runt. 
Smaka ev. av med lite salt. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0