Fläskfilé fylld med pesto på solroskärnor
Tyvärr blev bilden väldigt suddig men maträtten blev väldigt god. Säger jag som verkligen älskar pesto.
Denna peston är gjorde på solrosfrö. Tror jag lagt upp ett liknade recpet innan men men.
Pestofylld fläskfilé
800 gram fläskfilé
ca 2 dl pesto (hemmalagad eller köpt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek korven i en klick smör.
Putsa fläskfilén, krydda med svartpeppar och salt.
Bryn den runt om.
Gör en snitt i flién.
Bre ut pesto.
"Bind" ihop köttet med tandpetare. Eller använd steksnöre.
Lägg filéen i en ugnsfast form.
In i ugnen i 15 - 20 minuter.
Pesto på solroskärnor
1 dl solrosfrön
2 dl olivolja
1,5 dl riven parmesanost
2 st vitlöksklyftor
2 st krukor basilika
Gör så här:
Lägg basilikablad, solrosfrön och olivolja i en mixer, mixa.
Pressa i vitlöksklytorna och osten. Blanda runt.
Smaka ev. av med lite salt.
Kommentarer
Trackback