Toscapäron
Toscapäron på färska päron.
Toscapäron
4 pers
4 st päron
1,5 dl sötmandel alt. hasselnötter
50 gram smör
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
1 msk mjöl
1 msk mjölk
5 dl vatten
1,5 dl socker
Gör så här:
Koka päronen i sockerlagen på 5 dl vatten och 1,5 dl socker.
Päronen ska bli mjuka, det tar ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader
Smörj en ugnssäker form
Sätt päronen i formen.
Hacka nötterna.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner nötterna, socker, mjöl och mjölk.
Rör tills du får en jämn och fin smet.
Låt smeten tjockna.
Fördela sen smeten över päronen.
In i ugnen i ca 15 minuter tills toscasmeten fått en fin färg.
Kommentarer
Trackback