Toscapäron

 
Toscapäron på färska päron. 
 
Toscapäron 
4 pers 
 
4 st päron 
1,5 dl sötmandel alt. hasselnötter
50 gram smör 
1 tsk vaniljsocker 
0,75 dl socker 
1 msk mjöl 
1 msk mjölk 
 
5 dl vatten 
1,5 dl socker 
 
Gör så här: 
 
Koka päronen i sockerlagen på 5 dl vatten och 1,5 dl socker. 
Päronen ska bli mjuka, det tar ca 10 minuter. 
 
Sätt ugnen på 225 grader 
Smörj en ugnssäker form 
Sätt päronen i formen. 
 
Hacka nötterna. 
Smält smöret i en kastrull. 
Rör ner nötterna, socker, mjöl och mjölk. 
Rör tills du får en jämn och fin smet. 
Låt smeten tjockna. 
Fördela sen smeten över päronen. 
In i ugnen i ca 15 minuter tills toscasmeten fått en fin färg. 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0