Fläskfilé med chorizo & sås med päronsoda
I fredags blev det fläskfilé, potatisgratäng och sås med päronsoda till middag. Om du vill testa fläskfilén och servera hemmagjord potatisgratäng till så tänk på att först sätta in gratängen och efter ca 25 minuter så sätter du in fläskfiléen.
Kvällen började med drink i växthuset och där familjen "flippa" ut lite i sin "vanliga" ordning. Skrattanfall, tårar och lite dans.
Vi är ingen familjen som sitter tyst vid ett matbord. =)
Fläskfile med chorizo och mozzarella
800 gram fläskfilé
1 st chorizokorv ca 120 gram
ca 2 dl riven mozzarella
svartpeppar, salt och torkad timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek korven i en klick smör.
Putsa fläskfilén, krydda med svartpeppar, salt och timjan och bryn den runt om.
Gör en snitt i flién.
Snitta korven och lägg den i fläskfilén.
Strö över mozzarella.
"Bind" ihop köttet med tandpetare. Eller använd steksnöre.
Lägg filéen i en ugnsfast form.
In i ugnen i 15 - 20 minuter.
Potatisgratäng
4 pers
10 st potatisar
1 st rödlök
5 dl vispgrädde
3 st vitlöksklyftor
salt, peppar, chiliflingor
3 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Skala skiva potatisen i tunna skivor.
Skala och finhacka löken.
Blanda grädde och kryddor i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna, rör om.
Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av potatisen och strö över löken.
Lägg sedan i resten av potatisen. Häll i gräddblandningen.
Rör lite i formen så att gräddblandningen rinner ner mellan potatisen.
Strö över osten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Såsen skrev jag inte riktigt upp vad jag hade i men ca
4 dl vispgrädde
Skyn från stekpannan efter fläskfile och korv
2 msk päronsoda
ca 10 droppar vit tryffelolja
chilipulver
vitlökspulver
0,5 msk fond
svartpeppar
Smaka dig fram :)
Kommentarer
Trackback