Squashsoppa med sting

 
Igår blev det en mumsig squashsoppa med sting till middag. Lite olivbröd och olivolja till det. Ett glas kallt vitt vin blev det också, inte alls fel sådär en onsdag. Som tillbehör stekte vi bröd i olivolja och hade lite knaperstekt bacon. 
 
Squashsoppa med sting 
 
750 gram squash 
2 st röda paprikor 
1 st purjolök 
3 st vitlöksklyftor
1 dl hackad färsk basilika 
2 st grönsaksbuljongtärningar 
4 dl vatten 
6,5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde 
70 gram riven parmesan
Kryddor: Smoked paprika, svartpeppar, chilipulver
Olivolja att steka i
 
Gör så här: 
Skala, kärna ur och skär squashen i små bitar. 
Tvätta och skiva purjolöken. 
Skala och finhacka vitlöken. 
Tvätta och skär paprikan i smår bitar. 
Stek grönsakerna i en kastrull med olivolja.
Rör ner basilika. Har du inte färsk basilika hemma så fungerar det säkert bra
med lite torkad basilika. Knappt en 1/2 dl. 
Tillsätt vatten, grädde och smula ner buljongtärningarna. 
Låt det koka 10 minuter. 
Mixa soppan slät med en stavmixer. 
Krydda soppan efter smak. 
Rör ner parmesanost. 
 
Tillbehör: 
Lantbröd, dela i bitar och stek i olivolja. 
Dela baconen och stek i en torr stekpanna. 
 
Lägg i lite bitar av brödet i soppan och toppa med bacon. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0