Syltad squash

 
Mamma och pappa har enormt mycket squash i trädgårdslandet så jag passade på att ta lite squash och göra syltad squash. Receptet hittade jag på Dan Sukker. Ska testa att göra min egna variant någon gång. 
 
Syltad squash
 
1 kilo squash
3/4 dl ättika 24%
3 dl vatten
6 dl strösocker
1 kanelstång
4 kryddnejlikor
1 tsk svartpepparkorn
2 tsk salt

Gör så här: 
 
Skala, halvera och kärna ur squashen. Skär den i 2-3 cm breda bitar.
Koka upp ättika, vatten, socker och salt.
Lägg i squashbitarna och koka i 2 minuter.
Ta upp squashen och lägg i varma, rengjorda burkar.
Lägg kanelstång, kryddnejlikor, svartpepparkorn och citronskal i lagen.
Koka utan lock i 15 minuter. Låt svalna.
Häll lagen över squashen och förslut.
Förvara svalt. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0