Canneloni med spenat och svamp
Mums mums !! Vi gjorde egen pastadeg men det går såklart även att köra på färska lasagneplattor. Orkar man inte göra tomatsås, går det lika bra att endast hälla 2 burkar krossade tomater över rullarna.
Canneloni med spenat och svamp
2 pers
lasagneplattor
ca 10 st salami, tunnskivad salami
100 gram baby spenat
125 gram champinjoner
1 st gul lök
150 gram ricotta
1 dl creme fraiche
1 msk honung
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Skiva svampen och hacka löken.
Stek lök och svamp i smör.
När det är klart, riv ner spenaten. Alt. hacka spenaten grovt.
När spenat blivit mjuk, tillsätt ricotta och creme fraiche.
Tillsätt honung.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Dela lasagneplattorna i ca 9 x 9 cm bitar.
Lägg två salami skivor på varje platta.
Fördela fyllningen i ena ändan av plattan och rulla ihop.
Lägg rullarna med skarven ner i en ugnsfast form.
Häll tomatsåsen över rullarna.
Strö över riven ost.
In i ugnen i ca 20 minuter.
Tomatsås :
2 burk krossade tomater
4 st vitlöksklyftor
0,5 tsk torkad basilika
0,5 msk flytande honung
salt, peppar
Gör så här:
Koka upp de krossade tomaterna i en kastrull.
Skala och hacka vitlöken grovt. Lägg vitlöken i kastrullen.
Tillsätt honung.
Smaka av med basilika, salt och peppar.
Kommentarer
Trackback