Ceasarsallad
I förra veckan så gjorde vi ceasarsallad till middag, himla gott!!
Gjorde en dressing utan sardeller och det blev kanon =)
Dela kycklingen och stek tillsammans med lite smör, krydda med salt och peppar.
Dela brödskivorna i små kuber och stek i en stekpanna med lite olivolja.
Stek bacon.
Lägg upp sallad, bacon och kyckling.
Strö över brödkrutonger och toppa med parmesanost.
Ringa över dressingen.
Ceasardressing
1 st äggula
2 dl rapsolja
2,5 tsk dijonsenap
3 st vitlöksklyftor
0,5 - 1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl parmesanost, riven
salt och vitpeppar
Gör så här:
Vispa äggulan och vitvinsvinäger.
Blanda ner senap och parmesanost.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i rapsoljan med smal/tunn stråle samtidigt som du vispar.
Smaka av med vitpeppar och salt och ev. lite mer vinäger.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Åhhhh, ceasarsallad är så gott! Har aldrig tänkt på att man kan göra dressingen själv. Men det får man ju testa nu 😊
Härligt att ni har en resa inbokad! Spa är ju så härligt också!
Kram
Trackback