Kycklingpaj
I lördags så gjorde jag bl.a. en kycklingpaj till oss. Resterna blev middag på söndag, himla skönt att få lite rester över ibland.
Kycklingpaj
3 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk vatten
300 gram färdigstrimlad kycklingfilé, kanske ca 3 st filéer
1 st röd paprika
10 st champinjoner
1 st gul lök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk honung
svartpeppar
salt
curry
1 - 2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Träna smöret och nyp ihop med mjölet i en skål.
Tillsätt vatten och arbeta tills du får en smidig degklump.
Tryck upp degen i ett pajskal.
Låt det vila i kylen i 30 minuter.
Grädda pajskalet i 10 minuter.
Stek kycklingen med olivolja, krydda med svartpeppar och curry.
Lägg kyckligen i en skål
Skala och hacka löken. Skiva svampen
Stek lök och svamp i smör.
Hacka paprikan i små bitar.
Vispa creme fraiche och grädde.
Tillsätt honung och kryddor.
Smaka av.
Lägg kycklingen, löken och svampen i pajskalet.
Häll över gräddblandningen.
Strö över ost.
Grädda tills osten fått fin färg.
Låt pajen vila en liten stund innan servering.
Kommentarer
Trackback