Kycklingpaj

 
I lördags så gjorde jag bl.a. en kycklingpaj till oss. Resterna blev middag på söndag, himla skönt att få lite rester över ibland. 
 
Kycklingpaj 
 
3 dl vetemjöl 
100 gram smör 
2 msk vatten 
 
300 gram färdigstrimlad kycklingfilé, kanske ca 3 st filéer 
1 st röd paprika 
10 st champinjoner 
1 st gul lök 
2 dl creme fraiche 
1 dl grädde 
1 msk honung 
svartpeppar 
salt 
curry 
1 - 2 dl riven ost 
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader 
Träna smöret och nyp ihop med mjölet i en skål. 
Tillsätt vatten och arbeta tills du får en smidig degklump. 
Tryck upp degen i ett pajskal.
Låt det vila i kylen i 30 minuter. 
Grädda pajskalet i 10 minuter. 
 
Stek kycklingen med olivolja, krydda med svartpeppar och curry.
Lägg kyckligen i en skål 
Skala och hacka löken. Skiva svampen 
Stek lök och svamp i smör. 
Hacka paprikan i små bitar. 
Vispa creme fraiche och grädde. 
Tillsätt honung och kryddor. 
Smaka av. 
Lägg kycklingen, löken och svampen i pajskalet. 
Häll över gräddblandningen. 
Strö över ost. 
Grädda tills osten fått fin färg. 
Låt pajen vila en liten stund innan servering. 
 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0